سرپرست امورتخصصی بازرگانی شرکت گاز در گفتگو با چشم انداز نفت:
راهبرد شرکت گاز در حمایت از ساخت داخل
سهیلا زمانی
توسعه تکنولوژی مقولهای است که مورد توجه تمامی فعالان عرصه صنعت، ازجمله صنعت نفت کشور ما قرار گرفته است. هرچند باید توجه داشت توسعه نمیتواند در یک فضای عاری از شرایط و امکانات لازم شکل گیرد. یکی از مصادیق توسعه تکنولوژی در صنعت نفت کشور نیز، توسعه قابلیتهای توانمندی ساخت تجهیزات مورد نیاز این صنعت در داخل کشور است.
پیشتازی اقتصاد دانشبنیان، پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری بهمنظور ارتقای جایگاه جهانی کشور، افزایش سهم تولید و صادرات محصولات، خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه، افزایش تولید داخلی نهادهها و کالاهای اساسی (بهویژه در اقلام وارداتی)، و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص، دو بند از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در بخش اقتصاد مقاومتی است که با نامگذاری امسال با عنوان حمایت از کالای داخلی، کاملاً همخوانی دارد.
درمیان شرکت های تابعه وزارت نفت، شرکت ملی گاز بالاترین رتبه را در استفاده از تجهیزات ساخت داخل دارد. در خصوص چگونگی دستیابی به این رتبه با مهندس حمید نجفی، سرپرست امور تخصصی بازرگانی شرکت ملی گاز ایران گفتوگو کرده ایم که در ادامه می خوانید.
بحث حمایت از ساخت داخل از چه زمانی در شرکت ملی گاز ایران آغاز شد و در حال حاضر، این شرکت در این بحث و شعار سال، تا چه اندازه پیش رفته است؟
حمایت از ساخت داخل در شرکت ملی گاز ایران نزدیک به ۳۰ سال پیش آغاز شد و به همین علت است که اکنون نزدیک به صد درصد اقلام این صنعت در ایران تولید میشود. از همان زمان بحث این بود که چگونه تجهیزات و کالاهای مورد نیاز خود را در داخل کشور بسازیم، چیزی که به آن خودکفایی میگویند. البته واژه خوداتکایی چندسالی است که جایگزین خودکفایی شده است.
در ابتدا اداره خودکفایی تاسیس شد تا خریدها در شرکت به صورت متمرکز انجام شود، به این صورت که خرید کالا از طریق یک واحد متمرکز در تهران انجام می شد. البته بخشی از اداره خودکفایی، مربوط به تجهیزات خارجی بود و اداره خودکفایی کالا هم به دنبال آن بوجود آمد تا اگر کالایی که از خارج تهیه می شد، منشأ داخلی نیز داشت، بخشی کوچک از آن را به تولیدکننده داخلی …
ادامه مطلب در شماره ۳۹ مجله